Bloomberg HT Haberler Ukrayna hareketliliği devam ediyor
PİYASALAR

Ukrayna hareketliliği devam ediyor

  • ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Paris'te görüşürken, Ukrayna'da Rusya yanlısı eylemler devam ediyor

Giriş: 06 Mart 2014, Perşembe 06:18
Güncelleme: 06 Mart 2014, Perşembe 11:23

Fransa'nın başkenti Paris'e giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili bir görüşme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kerry'nin, Rusya'yı, Ukrayna'yla doğrudan müzakerelere başlaması konusunda uyardığı ifade edilirken, iki bakan Ukrayna konusunda bir anlaşmaya varamadı.

İki ülke arasında herhangi bir ilerleme yaşanmamasına karşın, görüşmenin oldukça verimli ve yapıcı geçtiğini anlatan Kerry, gerçekçi olmak istediğini, bugün gelinen noktayı dün oldukları noktaya tercih edeceğini dile getirdi.

ABD'nin Ukrayna'daki tansiyonu düşürecek tüm taraflarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirten Kerry, Rusya'ya, Kırım'dan askerlerini geri çekmesi çağrısını yineledi.

Kerry, Rusya'nın Kırım'a asker göndermesine işaret ederek "Rusya bir seçim yaptı ve biz bu seçimin yanlış olduğunu açıkça söyledik" ifadelerini kullandı.

Tüm tarafların görüşmelerde, diyalog yoluyla karar vermenin önemi konusunda hem fikir olduğunun altını çizen Kerry, ABD'nin de tamamıyla bu meseleyi çözmeye yoğunlaştığını ifade etti.