Uzmanlar TCMB beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı
-
Merkez Bankası'nın yarınki toplantısına ilişkin farklı görüşler mevcut
Uzmanlar bugünkü TCMB toplantısından çıkabilecek kararları Bloomberg HT'ye değerlendirdi.
Turkey Macro View Consultancy Yönetici Direktörü Ferhat Yükseltürk politika faizinde 25 baz puan artırım olabileceğini, üst bantta ise değişiklik yapmayacağını söyledi. Yükseltürk, "Bu akşamki EKK'dan çıkacak mesajlar bu anlamda yol gösterici olacaktır" dedi.
"SAKİNLEŞTİRİCİ MESAJ VERMELİ"
Gedik Private Varlık Yönetimi Direktörü Taner Özarslan, "Gösterge faizde 25 baz puanlık artırım bekliyoruz, ancak fonlama maliyetinde bir değişikliğe gitmeyecektir..Bankalara verdiği parada %7.80-7.90 arası fonlama maliyeti devam edecektir. Ama bu geleceğe dair bir mesaj olacaktır." yorumunu yaptı. Özarslan, "önümüzdeki günlerde dövizin uluslararası kaynaklı olarak düşmeyeceğini gösteriyor, bu nedenle Merkez Bankası ve EKK'nın piyasaları sakinleştirecek mesajlar vermesi gerekiyor" dedi.
"DEĞİŞİKLİK OLMAZ"
TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat bir değişiklik beklemediğini söyledi.
Dünyada dolar dönemi olduğunu ve TL' ye yönelik risk algısının son dönemde bozulduğunu belirten Murat, "MB'den değişiklik beklemiyorum ama 'gerektiği zaman müdahale edebiliriz' sinyali verecektir. Faiz konusunda çok panik olacak bir durum yok. Kurdaki yükseliş biraz daha hızlanırsa o zaman farklı şeyler gündeme gelebilir" diye konuştu.