Wal-Mart beklenenden iyi kar açıkladı
-
Dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart dördüncü çeyrekte karını yüzde 8.6 artırdı
Dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart Stores Inc., daha geniş bir ürün çeşitliliği ve düşük fiyatların müşterileri cezbetmesi ile birlikte, dördüncü çeyrekte karının analistlerin tahminlerini aşarak yüzde 8.6 arttığını duyurdu.
Şirketin net karı dördüncü çeyrekte 5.61 milyar dolara ve hisse başına karı ,se 1.67 dolara çıktı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakamlar sırasıyla 5.16 milyar dolar 1.50 dolar seviyelerindeydi. Bloomberg'in anketine katılan 22 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, hisse başına karın 1.57 dolar seviyesinde çıkması bekleniyordu.
Şirket CEO'su Mike Duke, tatil alışverişi döneminde müşteri çekebilmek için ürün çeşitliliğini artırdı ve şirketin taksitle alışveriş programını yeniden uygulamaya koydu. Bu adımlar, Wal-Mart'ın en az 12 ay açık olan ABD'deki mağazalarında satışları çeyrek dönemde yüzde 1 artırdı ve böylelikle, satışlar altı çeyrek ard arda artış gösterdi.
New York'ta Citigroup Inc. analisti Deborah Weinswig, sonuçlar açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "Wal-Mart 2012 yılını, tatil döneminde pazar payını artırarak güçlü bir tonda tamamladı," dedi.