Bloomberg HT Haberler "Yabancı yetkililerin Almanya'daki etkinlikleri Alman hükümetinin onayına bağlı"
HABERLER

"Yabancı yetkililerin Almanya'daki etkinlikleri Alman hükümetinin onayına bağlı"

  • Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, "Yabancı hükümet üyeleri veya devlet yetkililerinin Almanyada siyasi bir etkinliğe katılmaları Alman hükümetinin onayına bağlı" dedi

Giriş: 30 Haziran 2017, Cuma 15:03
Güncelleme: 30 Haziran 2017, Cuma 15:03

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, yabancı hükümet üyeleri veya devlet yetkililerinin Almanyada siyasi bir etkinliğe katılmalarının Alman hükümetinin onayına bağlı olduğunu söyledi.

Schaefer, bugün başkent Berlinde düzenlenen basın toplantısında, yabancı hükümet üyeleri veya devlet yetkililerinin, Almanyada siyasi bir etkinliğe katılmalarına ilişkin Alman hükümetinin aldığı kararın, bir notayla Almanyada akredite olan yabancı temsilciliklere gönderildiğini belirtti.

"Yabancı hükümet yetkililerinin, Almanyada ilgili ülkede seçme hakkı bulunan vatandaşlara yönelik etkinliklerde yer almaları için Alman hükümetinin onayı gerekli." ifadesini kullanan Schaefer, dolayısıyla önceden böyle bir talebin Dışişleri Bakanlığına yapılması gerektiğini ifade etti.

Schaefer, taleple ilgili kararı da Alman hükümetinin vereceğini, ilgili ülkede herhangi bir seçim veya oylama tarihine üç aydan az bir zaman kala bir etkinlikte yer alınmasına prensip olarak izin verilmeyeceğini belirterek bu düzenlemeyle ilgili ülkedeki iç siyasetin Almanyaya taşınmamasının sağlandığını söyledi. Sözcü, öte yandan düzenlemenin AB üyesi ülkeler için geçerli olmadığını dile getirdi.