Bloomberg HT Haberler Ziraat Bankası'ndan bono ihracı
PİYASALAR

Ziraat Bankası'ndan bono ihracı

  • Ziraat, 6, 7 ve 8 Mayıs'ta 84 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı ve 179 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ihraç edecek

Giriş: 04 Mayıs 2013, Cumartesi 11:27
Güncelleme: 05 Mayıs 2013, Pazar 10:59

Ziraat Bankası, 6, 7 ve 8 Mayıs 2013 tarihlerinde 84 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı ve 179 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ihraç edecek.

Ziraat Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6, 7 ve 8 Mayıs 2013 tarihlerinde 84 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı ve 179 gün vadeli 300 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ihraç edecek. Talep gelmesi durumunda ek olarak 179 gün vadeli bonoda 100 milyon lira nominal değerli banka bonoları da satışa sunulacak.

84 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,50 ve 179 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvillerinin basit faizi üzerine yüzde 0,60 olacak.

Ziraat Bankası Bonosu'nun minimum satış tutarı kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda yüzde lira nominal değerli, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 5 lira nominal değerde ve katları şeklinde olacak. BIST Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonolarının ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak.