Ağbal: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi 40 kere düşünülmeli
-
Maliye Bakanı Ağbal, "İş şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geldi mi bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım" dedi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker sektörünün özelleştirilmesi, özelleştirme programında olan birçok şirketin özelleştirilmesinden çok farklı. Benim kanaatim bu. Yani TÜPRAŞ'ı özelleştirebilirsiniz, orada bir şirket var. Mega bir üretim fabrika ortamı var. Onun altında tarım üreticisi yok. Türk Telekom'u özelleştirebilirsiniz ama iş şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geldi mi bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım." dedi.
Bakan Ağbal, Çorum Şeker Fabrikası'nın 2016-2017 pancar alım kampanyasının açılış töreninde, şeker pancarı üretiminin önemli bir tarımsal girdi, tarım sektörü içerisinde şekerin de stratejik bir ürün olduğunu söyledi.
Türkiye'de 2000'li yıllardan itibaren şeker pancarı üretimi konusunda politika değişikliği yapıldığını belirten Ağbal, "Bu değişikliği tek başına ele almak bana göre yanlış. Türkiye'de toplam tarımsal katma değerin içinde farklı ürün çeşitleri var. Bunlar içerisinde en doğru kompozisyonu seçerseniz tarımsal katma değeri en fazla noktaya taşırsınız." ifadelerini kullandı.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuna değinen Ağbal, şöyle konuştu: