Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Avrupa Birliği'nin (AB) onayı için görüşmelerin sürmesine karşın, Deutsche Lufthansa AG'nin kurtarılması için resmi teklif yapmaya oldukça yakın.

Söz konusu kaynaklardan birine göre, hükümetin oluşturduğu Ekonomik İstikrar Fonu'nu (WSF) yöneten komite Pazartesi günü, koronavirüs salgınından dolayı zor duruma düşen Alman hava yolu şirketi Lufthansa için 9 milyar euroluk (9.8 milyar dolar) kurtarma paketini görüşmek üzere toplanmaya hazırlanıyor. Son günlerde defalarca ertelenen bu toplantı, duruma ilişkin hassasiyetin sürmesine karşın, Almanya'nın teklifini resmileştirmeye hazırlandığının bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Almanya hükümeti ve Lufthansa, Alman haber ajansı DPA'nın Pazartesi günkü kaynağını belirtmediği haberine göre, kurtarma paketi konusunda prensipte anlaştı. Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında, görüşmelerin "son safhada" olduğunu kaydetti. Lufhansa'nın sözcüsü ise konu hakkında değerlendirmede bulunmadı.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynağa göre, Şansölye Angela Merkel'in yönetimi, geçen haftasonu hava yolu şirketine resmi bir teklif sunmayı amaçlıyordu, ancak Almanya, Lufthansa ve Avrupa Komisyonu arasında süren görüşmeler planın beklemede kalmasına yol açtı.

Lufthansa haftalardır hükümetin müdahalesini sınırlı tutmak için mücadele ederken, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, şirketin yönetim kurulunun anlaşmayı, firmanın danışma kuruluna oylaması için sunmadan önce, hızlı bir şekilde onaylaması bekleniyor. Lufthansa, koronavirüs dolayısıyla filosunun büyük kısmını yere indirmek zorunda kalmasının ardından, geçen hafta yaptığı açıklamada, yardım için ihtiyacının "acil" olduğu uyarısında bulundu.