Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, aralarında İngiltere'nin de olduğu Avrupa ülkelerinin koronavirüs salgınında zirvenin geçildiğine ilişkin temkinli işaretler vermesi ve ABD'de vaka sayısının bu ayın en yavaş artışını gerçekleştirmesinin ardından son yedi haftanın en büyük haftalık kaybına yöneldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkesinin virüs salgınında en kötüyü geride bıraktığını kaydederken ve kısıtlamaları kaldırmaya yönelik planlara ilişkin taahhütte bulunurken, İtalya, Fransa ve Almanya da kısıtlamaları kademeli olarak gevşetmeye yönelik önerilerini açıkladılar. Avrupa Merkez Bankası (AMB), bankalar için fonlama maliyetlerini düşürerek koronavirüse tepkiye yönelik çabalarını artırdı, ancak tahvil alımlarını artırmaktan kaçındı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ekonomisti Kishti Sen, "Güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talep, İngiltere'de Johnson'ın virüse ilişkin yorumlarının ardından daha da azaldı" dedi. Asya'da işlem hacmi, birçok ülkede piyasaların tatil dolayısıyla kapalı olmasından dolayı düşük seyrediyor.

Spot altın, Perşembe günü yüzde 1.6 düştükten sonra yüzde 0.5 gerileyerek Sydney saati ile 15:51'de ons başına 1,678.15 dolara indi. Altın 13 Mart'tan bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Diğer değerli metallerden, platin düşüşünü yüzde 2'ye kadar çıkarırken, gümüş ve paladyum da aşağı yönde hareket etti.