Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın vadeli kontratları, yatırımcıların dikkatlerini koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine ve buna bağlı olarak ilave teşvik paketi beklentilerine çevirmesi ile birlikte ons başına 1,700 doların üzerine çıkarak 2012'den beri en yüksek seviyesine tırmandı ve bu hareket sonucu spot altın ile fiyat farkı arttı.

Altın, JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon'ın koronavirüs salgınının büyük bir ekonomik düşüşe yol açacağını kaydetmesi ile birlikte talep görüyor. altındaki bu sıçrama, aralarında hisse senetlerinin de bulunduğu risk varlıklarında salgının hızını kaybediyor olabileceğine ilişkin işaretlerden dolayı gerçekleşen yükselişlere karşın meydana geldi.

CMC Markets Asia Pasific baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Fiziki altında ayrışan faaliyet spot piyasayı olumsuz etkiliyor," dedi ve "Avrupa satışları ile birlikte ABD'de fiziki kontratlara güçlü talep. Bu, özellikle teslimatı yapılabilir vadeli kontratları etkiliyor ve spot altında son dönemde genişleyen alış/satış fiyat farkının da sebebi" değerlendirmesinde bulundu.

Vadeli altın kontratları Comex piyasasında yüzde 2.9 yükselerek ons başına 1,742.60 dolara kadar çıktıktan sonra Londra saati ile 06:22'de 1,714.70 dolara geldi. Spot altın yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,659.53 dolara geriledi. Bunun sonucu New York'taki vadeli fiyatı ile Londra'daki spot fiyat arasındaki fark 50 doların üzerine çıktı. Bu fark bir ara 60 doları aştı.