Advertisement
HABERLER ABONE OL

Boeing Co., koronavirüsün olumsuz etkilerinin ardından Nisan ayında açıkladığı iş gücünde yüzde 102luk azaltma kararını daha da genişletmesi ile birlikte, çalışanlarına bu yıl ikinci kez gönüllü işten çıkarma paketi sunacak.

Boeing CEO'su Dave Calhoun, çalışanlara gönderdiği Bloomberg News tarafından da görülen mesajında, bu paketin büyük ölçüde şirketin ticari uçak birimi, hizmetler kısmı ve şirket operasyon birimine sunulacağını belirtti. Konu hakkında daha fazla detay çalışanlara 24 Ağustos'ta ulaştırılacak.

Calhoun, "Şu anki piyasa talebinin iş gücümüzün büyüklüğünü destekleyebilmesini dilerdim. Ne yazık ki işten çıkarmalar zor ancak yeni gerçeğimize uyum sağlamak, likiditeyi muhafaza etmek ve büyümeye yönelik pozisyonlanmak için zor fakat gerekli bir adım" şeklinde konuştu.

Koronavirüs pandemisinin ardından, Boeing ve Avrupalı rakibi Airbus SE, koronavirüs pandemisinin hava seyahatleri ve yeni jet uçakları için talebi çökme noktasına getirmesi ile birlikte, üretimi azalttı, ücretlerde indirime gitti ve diğer maliyetleri kısma yönünde adımlar arttı.

İki ölümcül kaza sonrası yere indirilen 737 Max modelini tekrar hizmete almakla da uğraşan Boeing, Calhoun'a göre, önümüzdeki üç yıllık dönemde pazarın önemli ölçüde küçülmesini bekliyor.