Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’li havayolları şirketlerinin devlet desteği olmadığı takdirde binlerce çalışanı çıkarmak zorunda kalacaklarını söylemeleri sonrasında Senatodaki bir grup Cumhuriyetçi 25 milyar dolarlık yeni bir ödeme desteği paketi için çoğunluk liderine bir önerge mektubu sundular.

Gelen haberden sonra havayolları hisselerinde keskin bir yükseliş yaşandı. American Airlines’ın hisseleri %9.5, United Airlines’ın hisseleri %4.6 ve Southwest Airlines’ın hisseleri %4.2 yükselerek kapandı.

Senator Cory Gardner tarafından çoğunluk lideri Mitch McConnell’a ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin’e gönderilen mektup havayolları için Cumhuriyetçilerin başını çektiği ilk ciddi yardım paketi olarak görülüyor.

25 milyar dolarlık ödeme yardımı paketini destekleyenler arasında senatör Marco Rubio, Roger Wicker, James Inhofe, James Risch, John Cornyn, Todd Young, Susan Collins, Martha McSally, Shelley Moore Capito da yer alıyor.

Havayolu yetkilileri daha önce hükümeti birçok defa koronavirüsün sektör üzerindeki yıkıcı etkisi konusunda uyarmış, bir devlet desteği gelmediği takdirde binlerce insanın işine son vermek zorunda kalacaklarını belirtmişti.

Reuters