Advertisement
HABERLER ABONE OL

Son 3 haftadır 6.85-6.86 dar bandında hareket eden kur yatay seyrini sürdürüyor. Parite etkisiyle dün yükselen euro ise bu sabah 6.78'de yatay seyrediyor.

Bugün dolar çoğu gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanıyor. En fazla değer kaybı yüzde 1 ile Meksika pesosunda...

Dün açıklanan TCMB beklenti anketinde yıl sonu Dolar/TL beklentisi 6.99'dan 7.02'ye yükseldi. Aynı ankette yıl sonu enflasyon beklentisi de çift haneye yükseldi.

Işık FX bir notunda kura dair "Kur tarafında -zaman zaman ihlâller ortaya çıksa da- 6.87 seviyesi altındaki sıkışık işlemler dün de devam etti. Yeni güne de sınırlı hareketler ile başlayan kurda, 6.87’nin hacimli olarak kırılması durumunda; 6.89 ve 6.92 direnç seviyelerini ilk etapta takibe alabiliriz. 6.87 altı kalıcılığın devamında görülebilecek geri çekilmelerde ise; yine bir süredir kırılamayan 6.85-6.83 bariyeri önem arz edecek. Bu tarafta da ancak 6.83’ün kırılması durumunda; ilk etapta 6.80 seviyesi olmak üzere TL lehine işlemler ağırlık kazanabilir." değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde bugün konut satışları verisi, ABD'de TÜFE verisi takip edilecek.