Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yeni Zelanda Doları, Westpac Banking Corp.'un faizlerin Kasım'da negatife döneceği şeklindeki tahmininin ardından politika genişlemesi yönündeki trader beklentilerinin artmasıyla üç günlük yükselişini sonlandırdı.

Para piyasaları gelecek yılın ilk çeyreğinde 20 baz puanlık faiz indirimi fiyatlıyor. Daha öncesinde beklenti 9 bp idi. Westpac'in Yeni Zelanda baş ekonomisti Dominick Stephens merkez bankasının politika faizini Kasım'da eksi yüzde 0.5'e indireceğini tahmin etti.

Diğer G - 10 paralarının çoğu, traderların virüse ilişkin gelişmeleri ve petroldeki düşüşü değerlendirmesiyle dar bantlarda seyretti. Fed ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) bu hafta politika toplantılarını gerçekleştirecekler.

Singapur'da Mizuho Bank Ltd. ekonomi ve strateji birimi yöneticisi Vishnu Varatan, "Piyasalar Japonya ve Avrupa'da negatif faizlerden kaynaklı zararı gördüler ve Yeni Zelanda ya da YZ Doları için pek ikna edici bir hikaye değil." dedi. Varatan, Westpac'in görüşünün YZ Doları için negatif algıyı güçlendirdiğini söyledi.

YZ Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.8 düşüşle 0.5999 seviyesinden işlem gördü. Asya'da bulunan traderlara göre makro ve kaldıraçlı fonlar Westpac'in faiz tahmininin ardından YZ Doları sattı.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.4 düşüşle 0.6437'den işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Pazartesi günü 6 baz puan artmasının ardından yüzde 0.66'da fazla değişmedi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükselerek 107.30 seviyesinden işlem gördü.