Bloomberg HT Haberler Dolar/TL 5.70'i aştı
HABERLER

Dolar/TL 5.70'i aştı

  • Hafta başında beklentilerden iyi gelen enflasyon ve büyüme verileriyle 5.83'lerden 5.60'lı seviyelere çekilen kur bugün 5.7284'ü aştı

Giriş: 06 Eylül 2019, Cuma 09:27
Güncelleme: 06 Eylül 2019, Cuma 16:32

Dün 5.64 - 5.70 bandında dalgalanan dolar/TL bu sabaha da sınırlı yükselişle 5.70 sınırında başladı. Kur daha sonra 5.7284'e yükseldi.

Bu hafta başında beklentiden iyi gelen enflasyon, tahminlerden daha az daralan büyüme verisi ve küresel risk iştahındaki artışla dolar düşüş eğilimine girmişti.

Lira hafta başından bu yana dolar karşısında % 2'den fazla değer kazandı, TL Arjantin pesosunun ardından en çok değer kazanan para birimi oldu.

İçeride bugün kuru etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmazken ABD'de Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Temmuz'da 164 bin artan istihdamın Ağustos'ta 160 bin artması bekleniyor.

ETKİSİ NE OLUR?

Info Yatırım Analisti Yunus Şahin Bloomberg HT'ye istihdam verisinin kur üzerinde sınırlı etki yapacağını belirterek "çünkü Fed'in faiz indirimine neredeyse kesin gözüyle bakıyor. Veride aşağı veya yukarı yönlü sapmanın Fed'in faiz kararını değiştirecek büyüklükte etkiye sahip olmayacağını ve bizim piyasalarımızın üzerindeki etkisinin sınırlı kalacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Şahin kur tarafında da bugün sakin seyir beklediklerini ifade etti.