Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının ve seçim belirsizliğinin azalmasıyla 5.71'e kadar gerileyen, Merkez Bankası'nın rezervlerine yönelik endişelerle de yeniden 5.85 sınırını aşan kur yeni haftaya da artışla başladı.

Kur bu sabah en yüksek 5.8597, en düşük 5.80'i gördü. Borsa İstanbul 100 Endeksi %0.5'in üzerinde satıcılı seyrediyor.

QNB Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı Bloomberg HT'ye Sri Lanka'da hafta sonu gerçekleşen terör saldırısının Asya para birimlerinde etkisi olduğunu, TL'nin de haftaya hafif değer kaybıyla başladığını belirterek "5.87 ilk planda direnç konumunda" dedi.

TEB Yatırım'dan Işık Ökte TL'nin negatif ayrışmasında petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketin etkili olduğunu belirtti.

Piyasada bu haftanın en kritik gelişmesi Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak. Siyasi gelişmeler ve İstanbul seçimlerine yönelik YSK'nın vereceği karar da piyasalar açısından önemli olacak. YSK'nın AK Parti ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazını bugün görüşmesi bekleniyor.

Yine bu hafta ABD'de ilk çeyrek büyüme verisi de uluslararası piyasaların gündeminde olacak.

Yurt dışı piyasalarda Paskalya tatilinin kısmen devam etmesi ve yarınki 23 Nisan tatili nedeniyle piyasada hacimlerin bugün düşük olması bekleniyor. 

Dolar, Türk Lirası karşısında geçen haftayı sınırlı artışla tamamladı, böylece dolar Lira karşısında 3. haftalık bazda yükseldi.