Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Eximbank, finansmana erişimde ihracatçılara yönelik yeni uygulamalar açıkladı..

İhracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık 1 puan indirimle %10,65’e düşürüldü.

Ekonomi Değer Kredisi Faizleri 2 Puan Düşürüldü

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF)’nun garantisi ile ihracatçılara kullandırılmakta olan TL kredilerin faiz oranları 36 ay için TÜFE+%2,00 ve 48 ay için TÜFE+%2,50 seviyesine düşürüldü. Böylece, bu kredilerin faizinde 2 puan indirim yapılmış oldu.

Eximbank'tan yapılan açıklamada "İhracata yönelik işletme sermayesi kredisinde 1 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere 5 yıla kadar vadeli, yatırım kredisinde ise azami 3 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere 10 yıla kadar vadel finansman imkanları ihracatçılarımızın hizmetinde olup kredi kullandırımlarının önümüzdeki aylarda hızlanması beklenmektedir." ifadeleri yer aldı.

Tarım sektörü mevsimsel kredi desteği devam ediyor

Öte yandan, Kasım 2018’den beri uygulanan “Mevsimsel Kredi Destek Programı” kapsamında, hasat mevsiminde tarım ürünleri ihracatçılarına öncelik verilmeye devam edileceği belirtildi.