Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Dijital Bankacılık Grup Direktörü Serkan Fergan, açık bankacılığın önümüzdeki dönemde bankacılık sektörünü yeniden şekillendireceğini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Fergan, "Bankacılık ürün ve servislerini sadece kendi kanallarımızdan değil, müşterilerimizin tercih etmiş olduğu kanallar üzerinden de verebileceğiz "diye konuştu. Aynı şekilde müşterilerin finansal ve finansal olmayan ihtiyaçlarına çok daha iyi yanıt veren güvenilir üçüncü parti iş ortaklarının ürün ve servisleri için de bir kanal olacaklarını vurgulayan Fergan, bu çift taraflı etkileşimin güvenilir ve etkin yönetilmesinin yolunun uygulama programlama ara yüzü yani API altyapısından geçtiğini söyledi.

 

 

'İLK ÇEYREKTE KAPSAMLI CHATBOT UYGULAMASI GELİYOR'

Dijital bankacılık tarafındaki müşteri tabanlarını büyütmek ve daha fazla müşterinin uygulama üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlamak istediklerini vurgulayan Fergan, "Uygulamalarımızı müşterinin sadece günlük bankacılık işlemleri ile kısıtlamaktan çıkarıp onların günlük hayatlarında kullanacakları bir platforma dönüştürmek istiyoruz. İşbirliklerimizin değer önermeleri ile müşterilerimizin hayatlarında katma değer sağlayabilecek birçok yeniliği de bu ortamda kurgulamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede elbette gelecek yılın ilk çeyreğinde devreye alacağımız kapsamlı bir chatbot uygulaması gündemimizde, hızla ilerliyor" diye konuştu.

'BLOCKCHAIN'DE DİJİTAL ID KONUSU ÖNEMLİ'  

Blockchain konusuna da değinen Fergan, Blockchain Türkiye Platformu'nun ilk platin üyelerinden olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Finans alt çalışma grubundaki Dijital ID konusu ülkemizin dijitalleşmesi yönünde önemli kazanımlar sağlayacak gibi görünüyor. Dün ev sahipliğini yaptığımız bu çalıştayların sonucunda güzel çıktılar sağlamayı umuyoruz. İş modelinin tasarlanması burada kritik." Öte yandan Fergan, şu anda aktif olarak 9 fintech ile çalıştıklarını ve ürünlerinden faydalandıklarını sözlerine ekledi.