Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin borç krizinin tansiyonunu düşürmekte başarılı olacaklarına dair iyimserlik ve yatırımcıların ekonomik toparlanmanın işareti olarak gördükleri akaryakıt talebinin artacağına dair spekülasyonlarla petrol New York'ta yükselişini ikinci gününe taşıdı.

Japonya'nın ihracat rakamlarının geçtiğimiz ay tahminleri aşarak yüzde 2.4 artış gösterdiğini açıklamasının ardından petrol vadelileri önceki yüzde 0.5 kaybını eriterek yüzde 0.8 yükseldi. Avrupalı liderlerin bankalara yapılacak yardımla ilgili dünkü gçetikleri özetin ardından liderler, 26 ekim tarihinde gerçekleşecek olan oturumda borç krizi ile ilgili bir çözüm planına varabilirler. OPEC'in en büyük petrol üreticisi olan Suudi Arabistan, veliaht prens Sultan bin Abdülaziz Al Said'in vefatının ardından yeni veliaht bekleniyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki aralık teslimli ham petrolün varili 52 sent artışla Sidney'de 14.26'da 87.92 dolara yükseldi. Petrolün kontratı 21 ekimde yüzde 1.6 yükselerek 87.40 dolardan işlem gördü. petrol fiyatları bu yıl yüzde 3.8 düşük seyrediyor.

Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası yüzde 0.5 ya da 54 sent artışla 110.10 dolara yükseldi.