Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikalı şirketler, Wall Street'in kâr tahminlerini 11 çeyrek üst üste aştı. Analistler, son 12 yılda görülmüş olan tüm rallileri gölgede bırakacak bir ralli öngörürken, kazançların boğa piyasasının yeniden canlandırmaya yetecek düzeyde olduğu düşünülüyor.

Bloomberg'in verilerine göre, Standard&Poor's 500 Endeksi'nde kote olmuş ve 11 Ekim'den bu yana üçüncü çeyrek kazançlarını açıklayan 295 şirketin 220'sininin kârları, beklentileri aştı. Şirketlerin hedef fiyatları, S&P 500'ün 1 yıl içinde yüzde 13 yükselerek 1,447.93 puana çıkacağına işaret ediyor.

Google Inc.'den Peabody Energy Corp.'a kadar birçok şirket, PIMCO'nun yatırım müdürü Bill Gross'un Avrupa'daki borç krizinin resesyona sebep olabileceğine yönelik uyarılarda bulunduğu esnada beklentilerin üzerinde kazanç açıkluyor. Hisse senetlerinden Mayıs'tan bu yana 6.3 trilyon doların silinmiş olmasına rapmen, analistler endeksin 1990'daki teknoloji balonundan bu yana en büyük rallisini yaşayacağını öngörüyor.

Önümüzdeki çeyreğin olacağı tahmininde bulunan Loomis Sayles&Co.'nun analistlerinden Warren Koonts, değerlemelerin oldukça düşük olduğunu, bu sebeple iyi geri dönüşler almak için çok büyük varsayımlarda bulunmaya gerek olmadığını söyledi.

S&P 500 Endeksi Ekim ayında yüzde 14 değerlenerek, 1974'ten bu yana en büyük aylık kazancına işaret etti. Endeks yalnızca geçtiğimiz hafta yüzde 3.8 kazançla 1,285.09 puana yükseldi.