Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Vodafone Türkiye, 2011-12 mali yılının ikinci çeyrek dönemi olan Temmuz-Eylül 2011 sonuçlarını açıkladı.

Vodafone Türkiye'nin yazılı açıklamasına göre, servis gelirleri ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında artarken, toplam gelirler bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşarak 1,2 milyar lira oldu.

Vodafone Türkiye'nin toplam abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 milyon artışla tüm zamanların en yüksek abone sayısı olan 17,8 milyona, faturalı abone sayısı da yüzde 48 artışla 5,2 milyona çıkarak şu ana kadarki en yüksek sayıya ulaştı.

Vodafone'a taşınan net numara sayısı 2,1 milyonu geçti. Vodafone bu çeyrekte abone başına gelirde (ARPU) pazarda lider konuma yükselirken, faturalı ve faturasız aboneler için ortalama ARPU, geçen yıla göre yüzde 15,5 artışla 21,5 lira olarak gerçekleşti.

Data gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85,4 oranında artarken, mobil internet gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 295 oranında yükseldi.

Şirketin, Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre 3 puan artışla yüzde 15,2'ye yükselirken, mali yılının ilk 6 ayının (Nisan-Eylül 2011) Faiz ve Vergi Öncesi Karı (FVÖK) pozitif oldu.