Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizinin İtalyan tahvil getirisini yüzde 7'nin üstüne taşıması, Japonya'nın makine siparişlerinin düşmesi ve Çin ihracatının tahminlerin altında kalması ile Asya hisseleri 7 haftadan fazlasına gerilerken tahvil riski 1 ayın yükseğine çıktı, bakır düşüşünü dördünce güne taşıdı. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo yerel saati ile 13.05'te yüzde 3.2 değer kaybetti. Standard & Poor's 500 vadelileri, ABD Endeksi'nin dünkü yüzde 3.7'lik kaybının ardından pek fazla değişim göstermedi. Borç - temerrüt riskinin Markit iTraxx Asya Endeksi 11 ekimden beri en yüksek seviyesine yaklaştı. Euro bir ayın düşüğünü görürken Güney Kore wonu yüzde 1.4 değer kaybetti.

Bakır yüzde 2.1 düşerken kauçuk ise yüzde 7.2 kadar geriledi. İtalya, dünkü 10 yıllık tahvil getirisinin yüzde 7.25'e varmasının ardından bugün 5 milyar euro tutarında Hazine tahvili satışına gitmeyi planlıyor.

Alman Şansölye Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birliği, içeriden bir yetkilinin açıklamasına göre önümüzdeki hafta gerçkeleşecek parti kongresinde euro üyelerinin bölgeyi terketmeleri için izin verme kararı alabilirler.