Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın bölgesel borç krizinin bölge ekonomisini tehdit etmesinin ortasında yatırımcının son kazançların aşırı abartılmış olduğu spekülasyonuna kapılması ile petrol New York'ta iki günün düşüğüne geriliyor.

Petrol fiyatları dün altın günde ilk kez düştükten sonra bugün pek fazla değişim göstermedi. İtalyan tahvillerinin rekor seviyeye çıktı. Alman Şansölye Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin bütçe komitesi üyesi Norbert Barthle'ın açıklamasına göre önümüzdeki hafta gerçkeleşecek parti kongresinde euro üyelerinin Avrupa Birliği'nin terk etmeden bölgeyi terkedebilmelerine izin veren karar görüşülecek.

NYMEX elektronik işlemlerdeki aralık teslimli ham petrolün varili 21 sent düşüşle Sidney'de ise yerel saatle 15.06'da 95.53 dolara geriledi. Petrolün kontratı dün yüzde 1.1 ya da 1.06 dolar düşüşle 7 kasımdan beri en düşük seviye olan 95.74 dolara düştü. Fiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 4.6 yukarıda seyrediyor.

Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki aralık sonlu brent petrolün varili 14 sent düşüşle 112.17 dolardan işlem gördü. Ham petrolün 14 günlük RSI'ı 8 kasım tarihinde nisandan beri en yüksek seviyeye tırmandı. Brentin petrolünün ABD petrolüne farkı bu ay en düşük seviyeye daraldı.