Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's Yatırımcı Servisi'den Avrupa'nın borcundaki "dik artış" ve bankalarının yaşadığı krizin bölgenin tüm egemen ülkelerinin notunu tehdit ettiğinine dair açıklama geldi. Moody's'e göre piyasaların istikrarını kısa vadede koruyacak önlemler olmaksızın kredi riski artmaya devam edecek.

Moody's'in açıklamasına göre Avrupa Birliği politika yapıcıları ayrıca güveni yeniden restore etmek adına hızlı hareket ederken kısıtlamalarla da yüzleşecekler. Yatırımcı servisinden yapılan açıklamada "Kredi piyasası koşullarına istikrar getiren politika inisiyatiflerinin kısa vadede olmaması ya da bu koşulların bir şekilde istikrar kazanamaması ile birlikte, Euro Bölgesi'nde ve muhtemelen AB dahilindeki herhangi bir yerde, Moody's'in genel not yapısının yeniden gözden geçirilmesinin gerektiği bir noktaya muhtemelen gelinmiştir." denildi. Moody's 2012'nin ilk çeyreğinde yeniden konumlandırmanın tamamlanacağını tahmin ediyor.

Avrupa'daki kriz İtalya başbakanı Silvio Berlusconi de dahil olmak üzere şimdiye dek 5 lideri koltuğundan etti. Euro bölgesi maliye bakanları bir hafta aranın ardından daha da kötüleşen borç krizinden etkilen finansal piyasaların güvenini yeniden kazandırmak adına yarın Brüksel'de buluşacaklar. Yatırımcılar İtalya gibi borç batağının içindeki ülkelerin tahvillerinden ki ülkenin borcu İspanya, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in toplam borcundan daha büyük, uzak durmayı tercih ediyorlar. Moody's en son geçtiğimiz hafta Macaristan'ın notunu kırarak yatırım yapılamaz seviyeye indirdi.