Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı maliye bakanlarının bölgedeki sorunlu ülkelerin tahvillerinin bir bölümünün teminatlandırılmasını görüşecekleri toplantının öncesinde Avrupa Borsaları artış kaydetti. Asya borsaları ve ABD endeks vadelilerinde de artış görüldü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 değerlenmeyle 230.49 puana çıktı. Stoxx 600 Endeksi dün Euro Bölgesi liderlerinin bölgedeki borç krizini çözmek için çabalarını artırdığına ilişkin spekülasyon üzerine yüzde 3.8 oranında ralli yapmıştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.8 yükseldi ve Standard&Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.5 yukarıda seyrediyor.

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Brüksel'de bir araya gelerek, bölgedeki bazı ülke tahvillerine teminat sağlanmasını görüşecek.

ABD Başkanı Barack Obama dün, Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Barroso'yla yaptığı görüşmesinin ardından Avrupa'daki sorunların çözülmesinin ABD için çok önemli olduğunu söyledi.

Obama, "onların başarısı bizim için önemli ve yakın zamanda bu sorunun çözülmesi için birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Barroso ise, Avrupa'da kimsenin birlikten ayrılmayı tartışmadığını ve herkesin Avrupalı ülkelerinin daha sıkı işbirliği yapmasından söz ettiğiini belirtti.