Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası'nda işlem gören hisse senetleri, ABD'de Tüketici Güveni endeksinin 2003 yılından bu yana en hızlı artışını göstermesinin dünyanın en büyük ekonomisine yönelik iyimserliği güçlendirmesinin ardından değer kazandı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dün son bir ayın en hızlı yükslişini yapmasının ardından bugün de yukarı yönde hareket ediyor.

Yahoo! Inc., konu hakkında bilgi sahibi olan iki kişiye dayandırılan habere göre, özel sermaye şirketi Thomas H. Lee Partners'ın alış teklifi vermeyi düşünmesinin etkisi ile yüzde 2.3 yükseldi. Bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard Co., RBC Capital Markets2in hisse tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 2.5 arttı. Dünyanın ikinci en büyük lüks mücevher perakendecisi Tiffany & Co., Avrupa ve ABD'nin doğusunda satışların zayıf olduğunu açıklamasının ardından yüzde 8.8 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, New York saati ile 10:17'de 1,201.67 puan seviyesine çıktı. Endeks dün yüzde 2.9 yükselmişti. Dow Jones Endeksi ise 95.86 puan ya da yüzde 0.8 artışla 11,618.87 puana ulaştı.

ING Investment Management'ın New York ofisinden Paul Zemsky, "Ekonomik veriler, ABD'nin Avrupa'dan çıkan seslere karşı yalıtılmış kaldığını gösteriyor" dedi ve "Tüketiciler Avrupa'dan rahatsız olmuyor, en azından henüz şimdilik olmuyor. Verilerin iyi çıkmasını bekliyoruz. Bazı sorunlar olabilir, Ancak Avrupa2nın doğru yönde adım atmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.