Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, İtalya'nın borç sorununu çözme yönünde adımlar atması ile birlikte, bu hafta bölgedeki krize çözüm yollarını görüşmek üzere yapılacak Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi öncesi, yükselişini altıcı güne taşıdı.

Yunanistan'ın Pire Limanı'da konteyner tesisleri işletmecisi Cosco Pacific Ltd., yüzde 0.8 yükseldi. Wal-Mart Stores Inc.'ye oyuncak ve elbise tedarik eden Li & Fung Ltd., ABD'de işsizlik oranının Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından yüzde 2.9 değer kazandı. Avustralyalı madencilik şirketi BHP Billiton Ltd., iktidardaki İşçi Partisi'nin Hindistan'a uranyum ihracatı yasağını kaldırmasının ardından yüzde 1.7 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 14:40'ta 117.92 seviyesine çıktı. Endeksteki 10 sanayi grubundan altısı yukarı yönde hareket etti. Endeks geöen hafta yüzde 8 değer kazandı ve 24 Ağustos 2007'den bu yana en hızlı haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Melbourne'de Pengana Capital Ltd.'den Tim Schroeders, "İtalya'nın yeni hükümeti kemer sıkma tedbirlerini uygulama ve Ab tarafından koyulan gereklilikleri yerine getirme konusunda desteklemesi memnuniyet verici" dedi ve "Ancak kamuoyunun buna tepkisi ne olacak? Bekleyip görmek gerek" değerlendirmesinde bulundu.