Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Euro Bölgesi'nde şu an içinde bir parçalanma öngörmediklerini açıkladı.

Standard and Poor's baş ekonomisti Jean-Michel Six, Paris'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Biz bu tür bir senaryoyu bugün için dikkate almıyoruz''dedi.

Mevcut iki senaryo üzerinde tahminlerinin sürdüğünü ifade eden Six, ilk senaryoda teknik olarak ekonomik resesyonun ardından, büyüme öngördüklerini, ikinci senaryoda sert bir resesyonun devamının öngördüğünü ifade eden Six, iki senaryoda da Euro Bölgesi'nde bir parçalanma tahmini yapmadıklarını söyledi.

Six, makro ekonomik değerlendirmeyi, bugün başlayacak AB zirvesi sonunda yapacaklarını belirtti.

Zirve sonucuyla ilgili bir yorum yapmaktan kaçınan Six, bununla birlikte, Euro Bölgesi'nin daha etkili bir şekilde çalışmasının gerekliliğini altını çizdi.

Six, Le Monde gazetesinde çıkan röportajında da, 15 Euro Bölgesi ülkesindeki ''yüksek alarm durumunun'' sürdüğünü söyledi.

Standard and Poor's önceki gün yaptığı açıklamada, 15 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu düşüreceği yolunda uyarıda bulunmuştu.