Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde politika yapıcılar ile Yunanistan'ın kreditörleri arasındaki, ülkenin borç krizinin çözümüne ilişkin anlaşmazlık, ABD hisselerini aşağı çekti. Standard&Poor's 500 Endeksi, 5 gündür süren rallisine ara verdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,311.45 puana geriledi. Endeks, geçtiğimiz 5 gün içinde yüzde 2.1 artış kaydetmişti.

Brüksel ve Atina'da siyasi anlamda çok az gelişme olduğunu belirten Kopenhag'daki PFA Pensions A/S'nin kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, Yunanistan'ın borç görüşmelerindeki yavaş seyirin sonucunda, piyasaların ufak bir aksilik yaşadığını söyledi.

Avrupalı maliye bakanlarının, kreditörlerden Yunanistan'ın borçlarında daha fazla zarar yazmalarını istemesinin, bölge liderlerinin krizle iyi mücadele ettiğine ilişkin güven duygusuna zarar vermesi sonucunda küresel çapta hisse senetleri düşüşe geçti.

ABD Başkanı Barack Obama bu akşam, Kongre ile beraber yapacakları ortak toplantının öncesinde, 3. kez  ekonominin yeniden canlandırılmasına yönelik planlarını açıklayacak. Fed de bugün faiz toplantısına başlıyor.

S&P 500 dün, ekonomiden gelen olumlu sinyaller ve şirketlerin 4. çeyrek kazançlarının beklentileri aşmasıyla Aralık'tan bu yana görülen en uzun süreli rallisini sonlandırdı. S&P 500 Endeksi'nde listelenen ve 9 Ocak'tan bu yana bilanço raporunu açıklamış olan 66 şirketten 42'sinin hisse başı kazançları beklentileri aştı.