Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya Ekonomik Forumu yöneticisi Robert Greenhill, Davos'ta Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı.

Dünyanın en güçlü ve zengin isimlerini bir araya getiren Davos zirvesine dair değerlendirmede bulunan Greenhill, önemli meselelerin masaya yatırılacağını belirtti. Ünlü yönetici, "Krizden kurtulabilmek için hangi modellere ihtiyacımız olduğunu konuşacağız. Yine aynı şekilde sürdürülebilirlik meseleleri konuşulacak. Buraya ilk kez davet edilen genç liderlerin görüşlerinin neler olduğu da odak noktası olacak" dedi.

Türkiye'den iyi bir katılım olduğunu söyleyen Greenhill, "Türkiye pek çok yönden güçlü bir model. Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika için bu böyle. Türkiye çok büyük değişiklikler geçirdi. Buradan gelecek olan fikirlerin oldukça önemli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de  Haziran ayında gerçekleşecek foruma dair ise Greenhill "Türkiye'deki forum aslında Doğu'yu ve Batı'yı biraraya getirmeye odaklanacak yeni modeller oluşturabilmek için iyi olacak. Yani Avrupa, Ortadoğu ve Afrika liderlerinin biraraya gelmesini sağlamak ve ortak bir konuşma alanı bulabilmek çok güzel olacak" dedi.

İstanbul'a bütün bölgeden liderleri davet edeceklerini dile getiren Greenhill, "Avrupa'dan, Ortadoğu'dan ve Afrika'dan aynı şekilde OrtaAsya'dan da davetlilerimiz olacak. Yani çok heyecanlı, güzel bir konuşma bizi bekliyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.