Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Finlandiya ülke tahvilleri, Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos'un, Avrupa Birliği liderliğinde hazırlanan ikinci kurtarma paketi için istenen ilave tedbirleri görüşmek üzere siyasi liderlerle buluşmaya hazırlanması ile birlikte, Avrupa'nın en üst seviyedeki kredi notuna sahip ülkelerinin tahvillerine gelen alımlara öncülük etti.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Yunanistan'ın 812.5 milyon euroluk (1.1 milyar dolar) 26 hafta vadeli bono arzı ile birlikte yükselişini ikinci güne de taşıdı. Ta Nea gazetesinin kaynak göstermeden verdiği habere göre, Papademos'un ara hükümetine destek veren üç partinin liderleri bugün Başbakan ile tekrar biraraya gelecek. Finlandiya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi son iki haftanuın en hızlı düşüşünü gösterdi. 10 yıl vadeli Hollanda tahvilleri ise, en az 5 milyar euroluk kağıt arzı öncesi değer kazandı.

Edinburgh'da RIA Capital Markets Ltd. sabit getirili menkul kıymetler stratejistlerinden Nick Stamenkovic, "Yunanistan müzakereleri yavaş bir tempoda devam ediyor ve halen ufukra bir anlaşma gözükmüyor" dedi ve Bu, risk piyasalarında bir miktar tedirginlik yaratıyor ve çekirdek tahvil piyasalarına destek sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Finlandiya'nın AAA kredi notuna sahip 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan ya da 0.05 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 11:28'de yüzde 2.30'a indi ve 25 Ocak'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Nisan 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.5 faizli tahvilin fiyatı 0.40 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 4.00 euro değer kazanarak 109.86 seviyesine çıktı.