Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder yatırımcı Warren Buffett ABD hazine tahvillerinin "tehlikeli" olduğunu iddia ederken, Pacifi Investment Management Co.'nun CEO'su Bill Gross elindeki hazine kağıtlarını artırarak, Temmuz 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Gross alımlarını artırarak, elinde bulundurduğu ABD hazine kağıtlarının, PIMCO'nun 250.5 milyar dolarlık Toplam Getiri Fonu'ndaki payını yüzde 38'e çıkardı. Şirketin internet sitesinde bugün yayınlanan rapora göre Ocak ayındaki pozisyonlar, Aralık ayından yüzde 30 artış gösteriyor.

Berkshire Hathaway Inc.'in yönetim kurulu başkanı Buffett ise dün vergi ve enflasyonun, yatırımcıları tahvillerden uzaklaştırdığını savundu. Buffett'ın açıklamaları, bu hafta yatırımcılara paralarının tamamını yüksek getirilerinden ötürü hisselere yatırmalarını söyleyen dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc.'in CEO'su Laurence D. Fink'in açıklamalarıyla da uyumlu görünüyor.

Fortune dergisinin internet sitesinde de yer verilen yıllık bülteninde Buffett, ABD hazine kağıtlarının "en tehlikeli varlıklar arasında" olduğunu iddia ederek, faiz ve ana paradaki düzenli ödemelere rağmen, son yüzyılda bu araçların birçok ülkedeki yatırımcının alım gücüne zarar verdiğini söyledi.

10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi yüzde 2.03'te seyrediyor.