Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası yatırımcı Jim Rogers, hisse senetlerinin bu yıl yükselebileceğini, ancak yatırımcıların, hisse senetleri fiyatlarının güçlü ekonomiyle değil, Fed'in varlık sınıflarıyla yaptığı ayarlamalardan ötürü arttığını bilmesi ve dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Birçok yatırımcı hisse senetlerinin 2012'nin geri kalanında da değerlenmesini bekliyor. Ancak Fed'in etkisinden ötürü sert düzeltmenin olacağı düşünülüyor.

Investment Week dergisine konuşan Rogers, işlerin iyi göründüğünü, ancak bunun gerçek olup olmadığının bilinmediğini, özellikle 2013 ve 2014'te ABD için endişeli olduğunu belirtti. Rogers, genel seçimlerin uğruna ABD'de para basmaya devam edileceğini iddia etti.

ABD Merkez Bankası Fed faizleri sıfıra yaklaştırarak, deflasyonist korkuları uzaklaştırmak ve hisse senedi piyasalarında kazanç sağlamak için ekonomiyi likiditeye boğdu.

Ancak bu esnek politikaların bir yan etkisi olarak dolar zayıf kalmaya devam ederken, enflasyonist baskılar da artıyor. Rogers aynı zamanda ABD hazine kağıtlarına yatırım yapmanın, ülkenin büyük borç yükünden ötürü anlaşılmaz olduğunu söyleyerek, "bu bir balon" dedi.