Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan için hazırlanan kurtarma paketinin krizi çözmeyeceğine yönelik endileşelerle satış ağırlıklı seyrediyor. Asya hisse senetleri düşerken, ABD endeks vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.1'in altında bir yükseliş göstererek, Londra saati ile 09:16'da 268.18 puana çıktı. Endekste, yükselen iki hisse karşılığı üç hisse değer kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düşerken, Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.52lik bir çıkış gerçekleştirdi. ABD piyasaları dün tatil nedeniyle kapalıydı.

London Capital Group traderlarından Jonathan Sudaria, "Daha da engeller var" dedi ve "Atina'da gelecek olan hükümetin, kemer sıkma paketini aldıktan sonra, bunu uygulamada motivasyonu ya da isteği olup olmayacağı konusunda halen endişeler var" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa maliye bakanları bugün sabaha karşı Yunanistan'ın 130 milyar euroluk (173 milyar dolar) kurtarma paketini onayladı. Görüşmelere başkanlık eden Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, anlaşmanın, ülkenin borçlanma kağıtlarını tutan yatırımcıların yüzde 53.5 zarar yazmasını da içerdiğini kaydetti. Maliye bakanları dün Brüksel'de, Yunanistan'a yeni kredi paketinin koşullarını ve olası merkez bankaları katkısını görüştü.

Stoxx 600 Endeksi, Avrupa borç krizinin kontrol altına alınacağına ilişkin iyimserlik ve beklenenden daha iyi çıkan ABD ekonomikl verilerinin desteğ ile 22 Eylül'den bu yana, dün itibariyle, yüzde 25'lik bir ralli yaptı.