Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini değiştirmezken çok beklenmeyen adım atarak faiz koridorunu daralttı. Alınan kararla 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 9'a kadar geriledi. Kur ise aksi yönde hareket etti. Dolar/TL 1.7350'lerden 1.7530 seviyesine kadar çıktı.

Yurt dışında ise Yunanistan konusu öne çıktı. Ancak ülkeye verilecek 130 milyar euroluk kurtarma paketinin onaylanması Borsalara pozitif yansımadı. Avrupa borsaları günü ufak çaplı satışlarla tamamladı. Finans Yatırım'dan Serhan Yenigün, Bloomberg HT'ye "Yunanistan konusunda dün anlaşmanın sağlanması bekleniyordu. Piyasa kısa vadede bir senaryoya rotasını çeviremiyor, bu yüzden yatay bir seyir görüyoruz" dedi.  Türkiye'de bugün kar satışı görüldüğünü belirten Yenigün, "Merkez Bankası'nın kararı İMKB'de sınırlı etki yarattı. Bundan sonra gelecek haberler piyasanın yönünü belirleyecektir" diye konuştu.

DOW 2008'DEN BERİ İLK KEZ 13 BİN PUANI AŞTI

Wall Street'te ise borsalar güne yükselişle başladı. S&P 500 Endeksi 2008'den beri en yüksek seviyeyi görürken Dow Jones da 2008'den beri ilk kez 13 bin puanın üzerini gördü. Ancak ilerleyen saatlerde borsalar Yunanistan'daki krizin ssüreceği endişesiyle kazançlarının bir kısmını geri verdi.

ABD'deki Commonfund'da yatırım stratejisti olan Michael Strauss, Avrupa'da kurtarma paketinin pozitif olduğunu ancak uzun vadede bunun sorunu çözemeyeceğini belirtti.

Macy's hisseleri karının beklenenden iyi çıkmasıyla yüzde 1.9 yükselirken Wal-Mart ise yüzde 4.1 değer yitirdi. S&P yerel saatle 2:18'de yüzde 0.1'lik artışla 1,362.44 puan oldu. Dow ise hafif artışla 12,961.68 puan oldu.

Bugün Yunanistan haberiyle emtia talebi arttı. Altın ve gümüş fiyatları yükselirken petrol 9 ayın zirvesine çıktı. Mart teslim kontrat erken saatlerde 106.07 dolara kadar yükseldi. Bakır fiyatlarında da yükseliş kaydedildi.