Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın kurtarma paketinin onaylanmasının, 9 ayın en yüksek seviyesine çıkan petrolün ekonomik kaygıları alevlendirmesinin gölgesinde kalması sonucunda New York Borsası, S&P 500 Endeksi'nin 2008'den bu yana en yüksek seviyesinde tutunamaması üzerine kazançlarını geri verdi.

Ekonomik büyümenin göstergelerinden sayılan Dow Jones Ulaştırma Endeksi, United Continental Holdings Incç ve Delta Air Lines Inc.'in yüzde 7.2'nin üzerinde değer kaybetmesinin ardından yüzde 1.5 düştü. Dünyanın en büyük perakende satış mağazası Wal-Mart Stores Inc., düşük fiyatların kâr marjlarını olumsuz etkilemesinden ötürü yüzde 3.9 geriledi. Chevron Corp.'un yüzde 1.6 artış kaydetmesiyle enerji hisseleri S&P 500 Endeksi'nin en çok kazanan sektörü oldu. ABD'nin en büyük bonmarşesi Macys's Inc., beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 1.2 primlendi. ABD borsalarında değer kazanan her 5 hisseye karşılık 8 hisse düştü.

S&P 500 Endeksi daha erken saatlerde kaydetmiş olduğu yüzde 0.5'e varan kazançlarını sildi ve günü yüzde 0.1 yukarıda, 1,362.21 puandan tamamladı. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 kazançla 12,965.69 puan oldu. Endeks daha erken saatlerde 2008'den bu yana ilk kez 13 bin puanın üzerine çıkmıştı.

Hisselerin iyi gittiğini, ancak önemli bir manşet seviyeye ulaşıldığında genellikle geri adımların olduğuna dikkat çeken Huntington Asset Advisors'ın yatırım yöneticilerinden Madelynn Matlock, Yunanistan'da anlaşma sağlanmasının, en azından Mart'ta temerrüt riskinin olmadığı anlamına geldiğini, ancak paketin uzun vadeli hiçbir sorunu çözmediğini söyledi. Matlock, tüm bunların üzerine yüksek petrol fiyatlarının olumsuz bir gelişme olduğunu ifade etti.