Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki krizin, fonlara daha fazla para aktarılarak ya da hükümetleri finanse etmek için para basma yoluyla çözülemeyeceğini söyleyen Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'nın kurtarma fonunun genişletilmesi karşısındaki direncini bir kez daha gözler önüne serdi.

Meksika'daki G-20 toplantısına katılan Schaeuble, "Kurtarma fonlarına para pompalamak ya da hükümetleri finanse etmek için Avrupa Merkez Bankası'nın para basmasının ekonomik olarak hiçbir anlamı yok" dedi.

Yapısal sorunlardan ötürü, teşviklerle yaratılan büyüme dönemin çok yakında sonlanacağının altını çizerek uyarıda bulunan Almanya Maliye Bakanı, daha fazla borca neden olacak bir büyüme stratejisinin, uzun vadeli büyümeye büyük zarar verebileceğini savundu ve bunun yerine Euro Bölgesi hükümetlerinin bütçelerini sıkılaştırmaları ve başta işgücü piyasaları olmak üzere, yapısal reformları uygulamaları gerektiğini belirtti.

Almanya'nın tasarruf oranının çok yüksek olduğu eleştirilerini de yanıtlayan Schaeuble, ülkesinin kendi isteği dahilinde daha fazla tüketip, daha az tasarruf yaptığını vurguladı.

Wolfgang Schaeuble aynı zamanda Yunanistan'ın kendi kurtarma paketinin ülkeyi, doğru konuma getirdiğini belirterek, Euro Bölgesi'ndeki faiz farklarının azalmasının da bunu doğruladığını söyledi.