Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya tahvilleri, Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat sektörlerinin beklenenden daha fazla daralmasının Avrupa ekonomisinin kırılganlığını bir kez daha öne çıkarması sonrası, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

10 yıl vadeli İtalyan tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyi üyesi Jens Weidmann'ın, krediler karşılığı Avrupa Merkez Bankası'nın ne tür teminat kabul edeceğine ilişkin kuralların sıkılaştırılmasını istediğini açıklamasının ardından, altı gün süren yükselişini tesine çevirdi. 10 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi ise, Çin'in 2012 yılı için büyüme hedefini 2004 yılından bu yana en düşük seviyeye indirmesinin ardından son altı haftanın en düşük seviyesine geriledi. Fransa Hazinesi bugün borçlanma kağıdı ihraç edecek.

Londra'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit begtirili menkul kıymetler stratejisti Peter Chatwell, "Avrupa piyasasında henüz büyümedeki artış satın alınmadı ve birçok belirsizliğin açıklığa kavuşturulması gerek" dedi ve "Çevre ülkelerde halen diğer bazı belirsizlik kaynakları var ve bu durum, çekirdek piyasalara destek sağlamaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli İspanyol tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı artarak, Londra saati ile 12:48'de yüzde 4.93'e çıktı. Ocak 2022'de vadesi dolacak yüzde 5.85 faizli tahvillerin fiyatı 0.16 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.60 euro düşerek 107.095'e indi. İki yıl vadeli tahvilin faizi dört baz puanlık yükselişe yüzde 2.28'e ulaştı.