Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Avrupa'daki borç krizinin aşılabilmesi için Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yaptığı milyarlarca euroluk yardımın, Avrupa ülkelerinin rekabet gücünü artırmak amacıyla alınan geçici bir önlem olduğunu söyledi.

Başbakan Merkel, Brezilya'nın bu yıl partner ülke olduğu Hannover kentinde düzenlenen CeBIT Bilgisayar ve İletişim Fuarına Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile birlikte yaptığı ziyaret sırasında, Avrupa Merkez Bankası'nın yardımlarıyla ilgili olarak, ''Bu, Avrupa ülkelerinin rekabet gücünü daha iyi hale getirmek için geçici bir önlem'' dedi.

Merkel, bu konuda Rousseff'in de endişelerini dile getirdiğini belirterek, Euro Bölgesi'ndeki nakit para artışının uzun vadeli olmadığını, bu konuda Rousseff ile görüşeceğini, konunun, Meksika'nın Los Cabos kentinde düzenlenecek G-20 zirvesinde de ele alınacağını ifade etti.

Kendi ekonomilerini korumak için kur değişiklikleriyle şekillenen bir himayecilik yapmayacaklarını kaydeden Merkel, hedeflerinin bu olmadığını dile getirdi.

ECB, şubat ayı sonunda, Euro Bölgesi'ndeki bazı bankalara uygun şartlarla geri ödeme süreleri uzun olan yaklaşık 530 milyar euro kredi vermişti.