Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Asya hisse senetlerinin iki günlük düşüşün ardından yükselişe geçmesi ile birlikte, Almanya'da hizmet sektörü ve fabrika üretiminin arttığını göstermesi beklenen veriler öncesi değer kazandı.

Avustralya para birimi, Çin'de imalat sanayi PMI verisinin sektörde daralmanın beşinci ayda da  sürebileceğini işaret etmesinin ardından son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda doları, ekonominin ekonomistlerin tahmininden daha yavaş büyümesinin etkisi ile son bir haftanın en düşük seviyesine indi. Yen erken saatlerde, Japonya'nın Şubat ayında beklenmedik bir şekilde dış ticaret fazlası vermesi sonrası değer kazandı. Dolardaki düşüşler, bugün açıklanacak olan ABD işsizlik başvuruları verisinin düşüş göstermesinin beklenmesi ve bunun da parasal genişleme beklentilerini azaltmasına bağlı olarak sınırlı kaldı.

Rabobank Groep NV'nin Hong Kong ofisinden Adrian Foster, "Piyasalarda son birkaç ayda görülen yatışma, politika tedbirlerinden kaynaklandı ve politika yapıcıların destekleyici paketleri vermeye devam edebilmeleri, Almanya'nın gücünden dolayı gerçekleşti" dedi ve "Kısa vadede, euro destek bulabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Euro dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 06:552te 1.3239 dolara çıktı. Parite dün 1.3285 dolara kadar çıkarak 8 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Avrupa ortak para birimi yen karşısında erken saatlerde yüzde 0.3 kadar düştükten sonra kaybını geri aldı ve 110.28 ile önceki kapanış seviyesi yakınlarında seyrediyordu. Yen dolar karşısında 83.14 seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 kazançla 83.29 seviyesinde seyrediyordu.