Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji kollarında faaliyet gösteren Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Piyasa Hattı programında halka arzı düşünmediklerini söyledi.

Türkiye'nin Rusya'da 6 milyar dolarlık yatırımı olduğunu hatırlatan Ilıcak, ülkede 6 Türk bankasının da hizmet verdiğini söyledi. 21 haziran'da St. Petersburg'ta yapılacak ekonomik forumuna değinen Ilıcak, forumun önemine dikkat çekti. Her yıl ortalama 4 bin katılımcının forumda yer aldığını belirten Ilıcak, "Geçen sene forumda üç gün içerisinde 5 milyar euroluk anlaşma gerçekleşti. Dolayısıyla Rusya'da bulunmak istiyorsak burada bulunmak gerekiyor" ifadesini kullandı.

"ŞU AN YENİ HALKA ARZ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Halka arz düşünüp düşünmedikleri sorusuna ise Ilıcak, şimdilik bunu düşünmedikleri yanıtını verdi. Şirketin daha önce yabancı yatırımcının ilgisizliğini görünce halka arzı geri çektiklerini belirten Ilıcak, "Şu an halka arz düşünmüyoruz ama yine sermaye piyasasını iyi kullanmak zorundayız. Bu bono, tahvil ihracı olabilir" ifadesini kullandı.