Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse sentleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomi için büyüme tahminini yükseltmesi ve Çin'in para politikasını gevşeteceği beklentileri ile son bir haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 14:46'da yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Bu, 12 Nisan'dan bu yana en hızlı artışı işaret ediyor. Samsung Electronics Co., Seul'deki işlemlerde yüzde 3.5 yükseldi ve teknoloji hisselerine gelen alımlara öncülük etti. HCL Technologies Ltd., karının tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından, Mumbai'deki işlemlerde, yüzde 5.9 değer kazandı. Çin'in en büyük kıyı petrol arama şirketi Cnooc Ltd., yüksek ilk çeyrek satış rakamı beklentisine bağlı olarak son üç ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi.

IMF, 2012 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini, Aralık ayındaki projeksiyonu olan yüzde 3.3'ten yüzde 3.5'e yükseltti. Fon böylelikle, bir yılı aşkın süreden bu yana ilk kez tahminini artırmış oldu. IMF Çin ekonomisinin, ülkenin geçen ay yüzde 7.5'i hedef olarak belirlemesine karşın, yüzde 8.2 büyüyeceği tahmininde bulundu. Bir ekonomik araştırmacı, bugün yaptığı değerlendirmede, Çin ekonomisinin bu yıl sert iniş olarak adlandırılan riskle karşı karşıya olmadığını, ancak hükümetin büyümenin hızlı bir şekilde ivme kaybetme şansına karşı temkinli olması gerektiğini kaydetti.

Manila'da Bank of the Philippine Islands'tan Paul Joseph Garcia, "Daha fazla yatırımcı, görünümün iyileşmeye devam etmesi ile birlikte, gelişen piyasalara yöneliyor" dedi ve "Daha hızlı küresel ekonomik büyüme ve Çin'de daha gevşek para politikası, gelişen piyasalar için olumlu görünüme katkıda bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.