Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu'nun küresel büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmesi ve yatırımcıların, hükümetin ekonomiyi desteklemek için para politikasını gevşeteceğini speküle etmesi üzerine Çin Borsası 1 ayın zirvesine tırmandı.

Jiangxi Copper Co. ve China Shenhua Energy Co., dünya ekonomisindeki ilerlemelerin emtia taleplerini destekleyeceği düşüncesiyle yüzde 2 değer kazandı. China Construction Bank Corp. ve Poly Real Estate Group Co., finansal hisselerdeki yükselişe öncülük etti ve finansal sektör en çok kazanan 2. sektör oldu. Çin'in en büyük tren üreticisi CSR Corp., Xinhua Haber Ajansı'nın, şirketin Hong Kong Toplu Taşıma Demiryolu'na hızlı tren arzı yapacağını yazmasının ardından son 3 ayın en büyük sıçramasını kaydetti.

Bankaların munzam karşılıklarının indirileceğine dair spekülasyonun olduğunu, bunun da hisseleri yukarı çektiğini belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, IMF'nin tahminini yükseltmesinin de yatırımcıların endişelerini gevşettiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 kazançla 2,366.11 puana çıkarak 22 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. CSI 300 Endeksi yüzde 1.7 artışla 2,583.89 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.2 yukarıda kapandı.

Şanghay Endeksi'nin 30 günlük volatilitesi 18.6 ile 4 günün en yükseğine çıktı. Endeksteki işlem hacmi 8.5 milyar hisse ile bu yılın günlük ortalamasının yüzde 2.3 altında gerçekleşti.