Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu'nun küresel ekonomik büyüme tahminini artırmasının ihracatların görünümünü desteklemesi üzerine Asya paraları değer kazandı.

Güney Kore wonu 3 günden bu yana ilk kez primlenirken, Filipin pezosu da 2 haftanın en yükseğine çıktı. IMF, dün yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm raporunda bu yıla ait büyüme tahminini yüzde 3.5 olarak belirledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, İspanya'nın tahvil ihalesinde hedefinin üzerinde satış yapması ve Almanya'da yatırımcı güveninin iyileşmesiyle yüzde 1 kazanç sağladı.

Tokyo'daki Mizuho Corporate Bank Ltd.'ın Asya ve gelişen piyasalar baş traderı Shigehisa Shiroki, Avrupa'daki sıkıntılardan kaynaklanan karamsar modun bir miktar düzelmesinin Asya paralarını desteklediğini söyledi.

Güney Kore wonu, dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 1,137.35 düzeyine çıktı. Pezo ve Malezya ringgiti yüzde 0.1'er güçlenerek sırasıyla 42.625 ve 3.0610'dan işlem gördü. Tayvan doları yüzde 0.1 kazançla 29.501'e çıktı ve 2. gününde de güçlendi.

IMF dün aynı zamanda küresel ekonominin 2013'te yüzde 4.1 büyüyeceğini öngördü.

İspanya dün 3 milyar euro hedefiyle açtığı tahvil ihalesinde 3.18 milyar euroluk tahvil sattı. Almanya'da ZEW yatırımcı güveni endeksi Mart'ta 22.3'ten 23.4'e yükseldi ve Haziran 2010'dan bu yana en yüksek düzeyine işaret etti.