Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya tahvilleri, dün maksimum hedefin üzerindeki satışın ardından, yarınki iki ve on yıllık tahvil ihalesinin de başarılı geçeceği beklentisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerin faizi, dün Avrupa'nın en büyük ekonomisinin iki yıl vadeli tahvilleri rekor düşük faizle satmasının ardından, rekor düşük seviyenin beş baz puan uzağında seyrediyor. İspanyol tahvil faizleri, İspanya Merkez Bankası'nın ülkede kötü kredi rasyosunun arttığını açıklamasına rağmen düştü. Uluslararası Para Fonu (IMF) dün küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti.

Londra'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Peter Chatwell, "Piyasanın hissi, yarınki ihaleye daha fazla güvenme şeklinde" dedi ve "Dün İspanya'daki başarılı ihalenin ardından, güveni en fazla artıran unsur, daha büyük miktarlı kağıt satabilmeleri ve bunun da verim eğrisi ile uyumlu olmasıydı" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli İspanyol tahvillerinin faizi 10 baz puan ya da 0.1 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 11:22'de yüzde 5.78'e indi. Ocak 2022'de vadesi dolacak yüzde 5.85 faizli tahvilin fiyatı 0.755 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 7.55 euro yükselerek 100.455'e yükseldi.

Bloomberg'in 10 yıl vadeli tahviller, iki ve 10 yıl vadeli tahvillerin faiz farkı ve CDS'lerden derlediği verilere göre, İspanyol kağıtları, Fransız kağıtlarının ardından en yüksek volatiliteye sahip kağıtlar oldu.