Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın ailesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girmesi ile Antalya'ya hareket etti.

İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ve maddi durumu iyi olmadığı için oğullarının ameliyat edildiği Antalya'ya gidemeyen Necibe Çolak'ın evine, Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve ilçe teşkilatından Özcan Kaymaz geldi. Aileyle görüşen partililer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla, aileyi Antalya'ya götüreceklerini bildirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basın sayesinde konudan haberdar olduklarını belirterek, Bakan Yıldırım'ın da bizzat telefonla arayarak ailenin Antalya'ya ulaştırılması ve giderlerinin karşılanması konusunda talimat verdiğini söyledi. Yılmaz, ulaşım ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusuyla bizzat ilgileneceklerini, aileyi otomobille Antalya'ya götüreceklerini bildirdi.

Anne Necibe Çolak (65) ise, kendilerine kısa sürede yardım eli uzanmasından ve oğlunun yanına gitmesinin sağlanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, başta Bakan Binali Yıldırım olmak üzere yardımcı olanlara teşekkür etti.

Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak ve amcası Mehmet Çolak Antalya'ya gitmek üzere otomobile bindirilerek, İbrahim Yılmaz ve Özcan Kaymaz'la birlikte yola çıktı.

"YÜZ NAKLİ BAŞARILI"

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, ''Tüm yüz derisi, kasları, göz kapakları, göz yaşı kanalı, saçlı derisi ve kulak hastaya başarılı bir şekilde nakledildi'' dedi.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, ameliyatın gerçekleştirmesine imkan sağlayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Yüz bağışlayan aileye baş sağlığı dileyen Özkan, güzel ve zevkli bir ameliyat yaşadıklarını dile getirdi. Özkan, ameliyatın sonuçlarının da güzel olacağına inandığını belirtti.