Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın yeniden seçiem gideceği haberi ve ABD'de iyi gelen konut verisini fiyatlayan Amerikan Borsaları kayıp ve kazançlar arasında gidip geliyor.

ABD'nin en büyük bankalarından JP Morgan yüzde 2.4 değer kazanırken internet sitesi Groupon hisseleri karının tahminlerden iyi gelmesiyle yüzde 12 değerlendi.

Standard & Poor's 500 endeksi 2 günlük düşüşün ardından bugün ABD saatiyle 1:52'de yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,338.69 puan oldu.

Dow Jones ise 6.58 puan veya yüzde 0.1 oranında yükselerek 12,701.93 puan oldu.

ABD'deki RidgeWorth Capital Management üst düzey stratejist olan Alan Gayle, ülkede açıklanan ekonomik verilerin herşeyin yoluna gittiğini gösterdiğini söyledi ve, "Yine de Avrupa'daki finans piyasalarını etkileyen olaylar küresel büyümeyi de etkileyebilir. Yunanistan'daki siyasi durum da piyasalar için oldukça kötü" diye konuştu.

Yunanistan'ın seçim haberi bugün diğer piyasalarda da düşüşlere neden oldu. Avrupa borsaları günü kayıplarla tamamladı, ortak para birimi euro dolar karşısında 4 ayın en düşük seviyesine indi. Altın fiyatları 19 haftanın dip seviyesini gördü. Metal New York'ta 1,546.80 dolara kadar çekildi. New York'ta işlem gören petrol fiyatları ise 94.10 dolara indi.