Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere olayına ilişkin, ''Türkiye artık CHP dönemlerinde olduğu gibi ne askerin sivilin kulağını çektiği ne de sivilin askerin vurduğu bir ülke değildir. Ne de BDP'li kalleşlerin, PKK'lı kalleşlerin benim subayımı, askerimi gelip arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye hukuk devleti, hata yapan bedelini öder. Güvenlik güçlerimize yargısız infaza biz müsaade etmeyiz. Kusura bakmayın'' dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele edenin insan olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, ''Bir tarafta öldürmeyi amaç edinen, diğer tarafta yaşatmayı amaç edinen taraf var'' dedi.

''Uludere ile ilgili hatanın olduğunu, Genelkurmay Başkanımız da şahsım da ilgili arkadaşlarım da ifade etmesine rağmen 'hala Başbakan hata edilmiştir' deseydi. Dedik ya daha kaç kere diyeceğiz. Otomata mı bağlayacağız'' diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Pınarbaşı'ndaki terör saldırısını yapan aracın neden imha edilmediğini sorduğunu hatırlatarak, ''Bu tavır, terör konusunda cehaletin, istismarın tarihi nitelikte itirafıdır. O araç imha edilse, içinden siviller çıksa, CHP Genel Başkanı, 'Yargısız infaz yapıldı' diyecekti'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, terörle mücadele edenin insan olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, ''Bir tarafta öldürmeyi amaç edinen, diğer tarafta yaşatmayı amaç edinen taraf var'' dedi.

Terörle mücadelede kimi zaman vahim hatalar yapıldığını kaydeden Erdoğan, Bingöl'de, Hatay'da, Aydın'da, Antalya'da masum vatandaşların zarar gördüğünü, bundan dolayı da onlarca polisin ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığını bildirdi.

Suriye'de yaşanan olaylara da değinin Erdoğan, ''Suriye yönetimine sadece el-Huleli 50 masum yavrunun vebali dahi yeter. Bu gözü dönmüşlüktür. Bu insanlık dışı katliam, insanlığa ait ne varsa insanı insan yapan hangi değer varsa onu artık ayaklar altına alıp çiğnemektir'' ifadelerini kullandı.