Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanya'nın artan kötü kredisinin Avrupa'nın borç krizi sıçrayak süekülasyonunu körüklemesi ve küresel ekonomik büyümeye dair endişeleri artırması ile petrol New York'ta düşüşünü ikinci güne taşıyor.

Petrol vadelileri dün üç günde ilk kez düştükten sonra bugün de yüzde 0.4 kadar kayıpla seyrediyor. İspanya Merkez Bankası'nın bildirimine göre İspanya bankalarının borçlanma oranı nisan ayında 1994'ten beri en yüksek seviye olan yüzde 8.72'ye yükseldi. Yunanistan'da kurtarma paketi yanlısı partilerin sandıktan çıkmış olması gölgede kaldı. İran'ın nükleer faaliyetleri ile ilgili Moskova'da görüşmeler sürerken ABD Başkanı Barack Obama hala daha sürenin olduğunu söyledi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki yarın vadesi dolacak olan temmuz teslimli petrolün kontratı 35 sent kadar düşüşle Singapur'da yerel saatle 13.20'de 82.92 dolar oldu. Petrolün kontratı dün yüzde 0.9 kayıpla 13 haziran tarihinden beri en düşük seviye olan 83.27 dolara geriledi. Daha aktif olan ağustos kontratı ise 38 sent düşüşle 83.22 dolar oldu. 

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ağustos teslimli brent petrolün varili 15 sent kayıpla 95.90 dolara geriledi. Kontrat dün ise 1.56 dolar düşüşle 96.05 dolar oldu. Daha yakın vadeli Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 12.45 dolardan 12.68 dolara genişledi.