Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-20 liderlerinin ekonomik büyümeyi destekleyeceklerini ve Avrupa'daki borç krizinin çözümü için yardımcı olacaklarını söylemesinin ardından ve Fed'in teşvik önlemlerini genişleteceği spekülasyonu üzerine Asya Borsaları artış kaydetti. MSCI Asya Pasifik Endeski 1 ayın en yüksek kapanışına yöneldi.

Japonya'nın en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Sony Corp., ülkenin ihracatındaki artış üzerine yüzde 2.8 yükseldi. Japon bankası Sumitomo Mitsui Trust Holdings Inc., bankanın bu yıl deniz aşırı kredilerini artırmayı planladığını söylemesinin ardından  yüzde 4.7 primlendi. STX OSV Holdings Ltd., 118 milyon dolar değerinde kontrat kazanmasıyla yüzde 2 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 116.70 puana çıkarak 15 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 3 hisse değer kazandı. ABD ve Çin'deki yavaşlamaya ilişkin endişeler ve Avrupa'da yayılan krizin İspanya'nın borçlanma maliyetlerini tırmandırması, Mart'ın ortasından bu yana küresel hisse senedi piyasalarında 5 trilyon dolar eritti.

Merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için daha atacakları adımların olacağını söyleyen ABN Amro Private Banking'in Asya hisse araştırmaları müdürü Daphne Roth, Çin'in de parasal ve mali politikasını gevşetmesi için alanının olduğunu belirtti.