Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların bugünkü Fed para politikası toplantısının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte değer kaybetti ve üç günlük rallisini tersine çevirdi. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Banka hisselerini içeren endeks, Almanya'nın borçlanma maliyetlerinin düşmesi için, borç batağındaki euro ülkelerinin tahvillerinin alımında Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) kullanılmasına izin vereceği yolundaki haberler sonrası yükseldi. Aer Lingus Group Plc, Ryanair Holdings Plc'nin rakip İrlandalı havayolu şirketini almak için bir çaba daha göstereceğini açıklamasının ardından yüzde 24 yükseldi. Perakendeci Hennes & Mauritz AB, karının analist tahminlerini aşması sonrası yüzde 2.8 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, dün yüzde 1.6'lık ralli ile 11 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.3 düşüşle Londra saati ile 08:40'ta 247.66 puana indi. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya'nın dış ticaret verilerinin bölgede güçlü talebi işaret etmesinin desteği ile yüzde 1 yükseldi.

Londra'da ETX Capital Almanya satışları müdürü Markus Huber, "Fed Açık Piyasa Komitesi, artan bir şekilde yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak için birşeyler yapacağı beklentisi ile bir kez daha ön plana çıkıyor" dedi ve "Fed bugün birşeyler sunmak zorunda" değerlendirmesinde bulundu.